Gravelbanen zijn weer bespeelbaar!

19 maart 2024


De gravelbanen 1 t/m 5 zijn bespeelbaar.  

Het heeft nog tijd nodig voor de banen echt goed hard zijn, dus houd daar rekening mee. Speel rustig, ga niet gelijk volle bak een wedstrijd spelen, geen slidings maken of sprintjes trekken.

Goed onderhoud is belangrijk nu, zodat we zo lang mogelijk de banen bespeelbaar houden. Wat moet je doen en wat vooral niet? 

Do's
        • Sleep de baan elke keer na het spelen! (tenzij je stopt omdat de baan te nat is, dan juist niet!)
        • Bij grote gaten deze vullen met gravel en aanstampen
        • Bij droge banen: zorg dat de baan gesproeid wordt (melden bij de bar) 
        • Gebruik goed schoeisel, geschikt voor gravel

Don'ts (dus niet doen)
Spelen bij natte banen en met plassen: Als er plassen liggen, of de baan 'glimt' nog, gewoon niet spelen en wachten tot de plassen écht helemaal weg zijn. Niet spelen betekent ook echt niet spelen, dus ook geen 'mini-tennis' terwijl er nog plassen op de baan liggen!!

En ook niet met het sleepnet een paar keer door de plas gaan om deze te verspreiden: dit is funest voor gravelbanen! Tóch spelen met te natte banen en plassen heeft het gevolg dat de banen harder wordt en 'verkleien'. Gevolg is dat het steeds langer duurt voordat de plassen weg zijn gezakt. Niet doen dus!

Achtergrond: Wat is gravel?
Gravel is gebakken baksteen, of op zijn Engels 'clay', dus klei. Als we gaan spelen terwijl de banen nat zijn, dan wordt 'gravel' weer 'klei'. Dan wordt de baan hard en zal het water steeds minder snel wegzakken. Oftewel: het duurt steeds langer voordat de plassen helemaal weg zijn. Eigenlijk snijden we onszelf dan in de vingers!

Kunnen we na vorst op onze gravelbanen spelen?
We proberen onze gravelbanen zo lang mogelijk bespeelbaar te houden, liefst het hele jaar rond. Als de banen na vorst ontdooien, en het water kan nog niet goed wegzakken omdat het eronder nog bevroren is, dan gaan de lijnen omhoog en is de toplaag niet meer goed. Er is dan extra onderhoud nodig om de banen weer gereed te maken.

Veel speelplezier het komende seizoen!

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 299 723 280

Tennis & padelvereniging Neckslag

Neckerstraat 133
1456 BC Wijdewormer

KVK-nummer

36051734